12 Aralık Pazartesi tüm okul geneli Yerli Malı kutlandı. Öğrenci ve öğretmenlerimiz hazırladıkları ev yapımı yiyecekleri hazırlayıp getirdiler. Ülkemizde üretilen ürünleri, yerli malının önemini, paylaşmayı, sorumluluk almayı öğrendikleri bu güzel günde getirdikleri yiyecekleri hep birlikte tüketirken gönüllerince eğlendiler.

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz 29 Kasım Salı günü öğrencilerin ufkunu genişletmek, kültürünü artırmak amacıyla Ankara gezi düzenledi. Ankara gezimiz için otobüs tahsisinde bulunan Çorum Belediye Başkanı Sn Halil İbrahim Aşgın'a öğrencilerimize sabah kahvaltısı ikramında bulunan Sungurlu Mavi Ocak Tesisleri sahibi Sn Cemil ve Emrah TÜYSÜZ'e Ankara'da öğrencilerimize öğle ve akşam yemek ikramında bulunan Tekmen der Başkanı Sn Merdan Yıldırım ve dernek üyelerine ve tüm bu organizasyona aracılık eden velimiz Gökhan Kent'e,  bizleri Gazi meclisimizde misafir eden ve bizlerle yakından ilgilenen Çorum milletvekilimiz Sayın Oğuzhan Kaya' ya teşekkür ederiz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84'üncü yıl dönümü tüm ülkede olduğu gibi Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesinde de tüm öğrenci ve öğretmenlerimizle saygı ve özlemle anıldı.

Okul pansiyonumuzda zararlı haşerata karşı ilaçlama yapıldı. Öğrencilerin ortak yaşam alanları olan sınıflar, yemekhane, etüt salonları  gibi birimlere özenli bir şekilde ilaçlama yapılmıştır.

BU GURURU BİZLERE YAŞATTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER EVLAT

14 Ülkenin katılımı ile 24 Eylül-27 Eylül 2022 tarihleri arasında Litvanya'nın Palanga kentinde yapılan U19 İşitme Engelliler Avrupa Badminton Şampiyonasında  sporcumuz Muhammed Mahmut SERT, Çift Erkekler kategorisinde Avrupa 2.si, Tek Erkekler ve Karışık Çiftler kategorilerinde de Avrupa 3.sü olarak 3 madalya birden kazanıp, büyük bir başarıya imza attı.

Aynı zamanda, Milli Takımın en küçük sporcularından birisi olmasına rağmen Büyükler İşitme Engelliler Badminton Milli Takımında da yer alan sporcumuz, aynı tarihler arasında yapılan Büyükler İşitme Engelliler Avrupa Badminton Şampiyonası Takım müsabakalarında da, mücadele etmiş, yapılan müsabakalar sonunda da Milli Takımımız Avrupa 2.si olmayı başardı. Böylece sporcumuz Muhammed Mahmut SERT, Avrupa Şampiyonasında ülkemiz adına 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak bizlere çok büyük gurur ve mutluluk yaşattı.

Emeklerine, yüreğine sağlık evlat. Daha nice başarıların olsun İnşallah.

Tem

2022 YKS'de Türkiye geneli EA 6.172. olan Rüveyda Ebrar Makineci'yi ve yine Türkiye geneli Dil bölümü 6.232. olan Sümeyra Sabancı'yı göstermiş olduğu başarılarından ötürü tebrik ederiz.

Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi olarak 06.06.2022 Pazartesi akşamı mezuniyet törenini gerçekleştirdik.

Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi 7 Haziran Salı akşam saat 20.00'da Belediye Kültür Sitesinde Şiir Dinletisi ve Tiyatro Gösterisi yapacaktır. Programa herkes davetlidir.

OKULUMUZUN 2022 3 AYLIK GELİR-GİDER TABLOSU EKTEDİR. 01.04.2022 - 30.06.2022

Osamancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmenlerimiz Hatice Lütfiye Çıplak ve Seher Ortakçı rehberliğinde Öğrencilerimiz yaptıkları resimleri okul bahçesinde sergilediler.

KOROCAL Müzik Kulübü olarak geleneksel müzik dinletisi 17.05.2022 Salı günü öğlen öğrencilere,  akşam veli ve Osmancık halkına yapılmıştır. Tüm salonun dolu olduğu programda gelen izleyiciler müziklerde  koro ekibine eşlik ederek keyifli anlar geçirdi. Programda emeği geçen başta müzik öğretmenlerimiz Ersin Kıyak, Ebrar Küçük, Bahadır Eker'e emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz öğrencileri kendi yazdıkları ve oynadıkları tiyatrolarla birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Ön elemeler 22.04.2022 Cuma günü 12 tiyatro grubunun katılması ile gerçekleştirildi. Finale kalan beş tiyatro grubu 28.04.2022 Perşembe günü Belediye Kültür Sitesinde tüm okula izletildi. Profesyonel oyuncuları aratmayan öğrencilerimizin oyunları okul öğretmen ve öğrencilerine keyifli anlar yaşattı. Finale kalan beş grubumuzdan 11/C "Deliler" oyunu ile 1. oldu. Yine sınıflarımızdan 10/A sınıfı 2, 9/C sınıfı 3. Oldu. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tiyatro Ekibi Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlemiş olduğu Hayallerini Sahneye Taşı adlı tiyatro yarışmasında İl Birincisi  ve İl İkincisi oldu.

Nis

Öğrencilerimiz coğrafya öğretmenimiz Arzu BOZKURT rehberliğinde Hattuşa antik kentini gezdi. Öncelikle Boğazkale Müzesi ziyaret eden öğrenciler ardından Hattuşa Antik Kenti ziyaret etti. Alacahöyük Müzesi ve kazı alanları ziyareti ile son bulan gezi, öğrencilerin yaşadıkları şehri, Çorum'u, tarihi ve kültürel yönden tanımalarında oldukça etkili oldu.

Aziz Türk Milleti'nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz. İstiklal Marşı, bir milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir.